A  A  A +
Πίσω
Κανελόψωμο με μπανάνα
Κανελόψωμο με μπανάνα

Υλικά

Αλεύρι 70% αρτοποιίας 1.000 γρ.
Αλεύρι ολικής 90% 500 γρ.
Αλεύρι Αμερικής 500 γρ.
Αλάτι 40 γρ.
Ζάχαρη 200 γρ.
Μέλι 100 γρ.
Σταφιδίνη 40 γρ.
Κανέλα 25 γρ.
Κακάο 50 γρ.
Ξύσμα πορτοκαλιού
Βούτυρο φρέσκο 100 γρ.
Μαγιά 120 γρ.
Χυμός πορτοκαλιού 1.000 γρ.
Νερό 200 γρ.
Μπανάνες (μέτριες ή ακόμα και ώριμες) 15 τμχ.

Βήματα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τις μπανάνες στην πρώτη ταχύτητα για 4 λεπτά και στη δεύτερη ταχύτητα για 7 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια βάρους 200 γρ., πλάθουμε σε στρογγυλά τεμάχια και αφήνουμε για ξεκούραση 30’. Ανοίγουμε με πλάστη σε οβάλ σχήμα, βάζουμε μέσα μία μπανάνα και τυλίγουμε. Στοφάρουμε για 30-40 λεπτά. Αλείφουμε με αβγό την επιφάνεια και ρίχνουμε τη σοκολάτα. Ψήνουμε στους 180°C για 20 - 25 λεπτά χωρίς ατμό.

Από το τεύχος 95 (ΜΑΡ-ΑΠΡ 2012) του περιοδικού Α-Ζ