Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
ΑρτοΚλίβανοι, φιλικοί ως προς την τσέπη σας και το περιβάλλον!
ΑρτοΚλίβανοι, φιλικοί ως προς την τσέπη σας και το περιβάλλον!

Οι φούρνοι αποτελούν το Α και το Ω για μία επιχείρηση αρτοζαχαροπλαστικής. Η τεχνολογία στον τομέα των επαγγελματικών κλιβάνων αναπτύσσεται συνεχώς προς την κατεύθυνση δημιουργίας φούρνων περισσότερο φιλικών προς το περιβάλλον, με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σημαίνει αντίστοιχα και μικρότερη εκπομπή βλαβερών στοιχείων, άρα και λιγότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Επιπλέον, σημαίνει και μεγαλύτερη αποδοτικότητα καθώς και μικρότερα κόστη, σε ότι αφορά την ενέργεια, στοιχείο προς όφελος του ίδιου του επαγγελματία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι προκειμένου να προωθήσει αυτό το σκεπτικό, η Ε.Ε. προτείνει την επιδότηση επιχειρήσεων για την αγορά φούρνων χαμηλής κατανάλωσης καθώς ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι η μείωση κατά 20% της κατανάλωσης ενέργειας μέχρι το 2020. Η οικο-συμβατότητα ενός κλιβάνου έχει μετατραπεί σε πρωταρχική επιδίωξη για τις εταιρείες εξοπλισμού και κατασκευής μηχανημάτων αρτοποιίας- ζαχαροπλαστικής. Εξάλλου, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η εξοικονόμηση ενέργειας δεν συνεπάγεται μόνο σεβασμό προς το περιβάλλον αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία στη μεθοδολογία της δουλειάς, μεγαλύτερη αποδοτικότητα και περισσότερη οικονομία σε επίπεδο χρημάτων για τον ίδιο τον επαγγελματία αρτοποιό.

Τάσεις στην αγορά

Κυρίαρχη τάση αυτήν τη στιγμή στην αγορά είναι οι φούρνοι με καυστήρες βιομάζας (pellet), το οποίο είναι και ανακυκλώσιμο υλικό, ιδιαιτέρως για την οικονομία που προσφέρουν σε σχέση με το πετρέλαιο (έως 70% με τις τρέχουσες τιμές). Ωστόσο, παρουσιάζει μεγαλύτερες εκπομπές ρύπων σε σχέση με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Το ποσοστό της επιπλέον έκλυσης ρύπων έχει να κάνει με την ποιότητα της βιομάζας που χρησιμοποιείται, τον τύπο του καυστήρα και τη συχνότητα της συντήρησης που γίνεται στον καυστήρα. Κάποιες κατασκευαστικές εταιρείες προτείνουν τη χρήση pellet μόνο σε σωληνωτούς και περιστροφικούς φούρνους διότι τα καυσαέρια μετά τη διαδρομή τους στους αντίστοιχους χώρους καύσης, εξέρχονται από το φούρνο. Αντίθετα, στους κυκλοθερμικούς αρτοκλιβάνους καθώς τα ίδια τα καυσαέρια χρησιμοποιούνται, μέσω ειδικών καναλιών, για να θερμάνουν τα μέταλλα και τις πλάκες του φούρνου, υπάρχει ο κίνδυνος μετά από κάποια χρόνια και ανάλογα με την ποιότητα της βιομάζας και τη συχνότητα της συντήρησης, να παρατηρηθούν αποφράξεις των παραπάνω καναλιών. Έτσι, τίθεται σε κίνδυνο η καλή λειτουργία του φούρνου. Για αυτό το γεγονός, ίσως δεν είναι κατάλληλη η χρήση βιομάζας στους κυκλοθερμικούς τελαρωτούς κλιβάνους. Σε περιοχές που υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου προτιμάται η χρήση καυστήρα φυσικού αερίου, μια λύση η οποία συνδυάζει:

Οικονομία (σε ποσοστό από 20% έως 30% σε σχέση με το πετρέλαιο).

Μη δέσμευση κεφαλαίου, καθώς ο λογαριασμός πληρώνεται μετά την κατανάλωση και όχι κατά την παραλαβή του καυσίμου, καθώς και ακριβή μέτρηση του καταναλωθέντος καυσίμου με μετρητή (όπως γίνεται για το ρεύμα και το νερό).

Ευκολία, καθώς με τη σύνδεση στο δίκτυο, διασφαλίζεται η συνεχής παροχή καυσίμου σταθερής ποιότητας.

Χαμηλές εκπομπές ρύπων (χαμηλότερες σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα), πλήρης απουσία θείου και ελάχιστη εκπομπή (πρακτικά μηδενική) αιθάλης και αιωρούμενων σωματιδίων.

Το φυσικό αέριο δεν απαιτεί διαδικασίες παραγγελίας, παραλαβής, καθώς και δεν έχει απαίτηση για αποθηκευτικό χώρο. Tην καλύτερη σχέση οικονομίας και φιλικότητας προς το περιβάλλον, στην παρούσα φάση, συνδυάζουν οι φούρνοι με καυστήρα αερίου, σωληνωτοί, κυκλοθερμικοί ή περιστροφικοί. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη παροχή δικτύου φυσικού αερίου σε όλη την επικράτεια. Ένας άλλος τρόπος επίτευξης οικονομίας, είναι η καλύτερη δυνατή χρήση της καταναλισκόμενης ενέργειας. Ακολουθούν προτάσεις της αγοράς για μοντέλα επαγγελματικών κλιβάνων με συστήματα εξοινόμησης ενέργειας, φιλικά προς το περιβάλλον για να βελτιώσετε την εργασία σας σε όλα τα επίπεδα.

Ηλεκτρικοί αρτοκλίβανοι

Για φούρνους που επιδέχονται καινούριες τοποθετήσεις, λόγω του ότι έχει αλλάξει η ροή της δουλειάς και έχει αυξηθεί η ποικιλία των αρτοσκευασμάτων, η πιο οικονομική επιλογή με τη λιγότερη κατανάλωση και την μικρότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον, είναι ο ηλεκτρικός αρτοκλίβανος και δη ο τελαρωτός. Προσφέρει ευελιξία (η θερμοκρασία σε κάθε όροφο ρυθμίζεται χωριστά και έτσι ο αρτοποιός μπορεί να ψήνει διαφορετικά προϊόντα ταυτόχρονα), τα πλεονεκτήματα που έχουμε ήδη αναφέρει στο θέμα μας (βλέπε: δίκτυο φυσικού αερίου), οικονομία στη χρήση (ανάβουμε όσους «ορόφους» χρησιμοποιούμε) και το κόστος της ενέργειας σε συνδυασμό με τη χρήση νυχτερινού τιμολογίου. Δεν απαιτείται καμινάδα και στο σημείο λειτουργίας του παράγονται μηδενικοί ρύποι. Επίσης, δεν απαιτείται καμία συντήρηση μετά την τοποθέτηση.

Επαγγελματικοί φούρνοι, οι πιο σύγχρονες προτάσεις της αγοράς

Οι προσταγές της εποχής για περισσότερη οικονομία δε θα μπορούσαν να μη βρουν εφαρμογή και στους φούρνους αρτοποιίας...Ψάξαμε στην αγορά και σάς παρουσιάζουμε τους αρτοκλίβανους που σέβονται την... τσέπη σας, αλλά και το περιβάλλον.

ECO ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΑΕ

Η εταιρεία ECOHEPHAESTUS παρέχει στον επαγγελματία αρτοποιό άριστης ποιότητας 100% ελληνικό pellet, το οποίο το παράγει η ίδια η ECOHEPHAESTUS στο υπερσύχρονο εργοστάσιο παραγωγής pellet και μπρικέτας το οποίο διαθέτει. Με τους φούρνους Pellet επιτυγχάνεται 70% οικονομία στα καύσιμα, καλύτερη απόδοση γεύσης και πολύτιμη προσφορά στο περιβάλλον λόγω του βιοκαυσίμου και της χαμηλής εκπομπής ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Για πληροφορίες, τηλ.: 2310 500958

F.M.I. Γρηγοριάδη

Ο ηλεκτρικός φούρνος TRΟΝΙΚ της ιταλικής εταιρείας Tagliavini διαθέτει εξελιγμένα συστήματα ελέγχου και συστήματα ελεγχόμενης κατανάλωσης ενέργειας για όλο το εργαστήριο παραγωγής που παρέχει μόνο 1,8 Kwh/m2 εψήσεως κατανάλωση για τον φούρνο. Χάρη στην ειδική μόνωση που διαθέτει ο συγκεκριμένος φούρνος, όλοι οι θάλαμοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν την ίδια στιγμή σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Δεν απαιτείται καπνοδόχος και επιπλέον υπάρχουν ανεξάρτητες γεννήτριες ατμών ενώ οι θάλαμοι εψήσεως είναι εντελώς ανεξάρτητοι με την δυνατότητα διανομής επάνω και κάτω θέρμανσης για μεγαλύτερη ευελιξία.

Για πληροφορίες, τηλ.: 2310 700243-4

In.Con.Eq Hellas

Με τους οικολογικούς φούρνους ζαχαροπλαστικής της In.Con.Eq Hellas, επιτυγχάνεται οικονομικό ψήσιμο αφήνοντας μικρό ενεργειακό αποτύπωμα. Διαθέτουν ισχυρή θερμομόνωση χάρη στην ενισχυμένη μόνωση 20 εκ. από ειδικό ορυκτοβάμβακα που εξασφαλίζει μεγάλη οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος ή καυσίμου διότι δεν επιτρέπει την απώλεια θερμοκρασίας καθώς επίσης και εξελιγμένο σύστημα αναδιανομής του αέρα για αποδοτικό και οικονομικό ψήσιμο.

Για πληροφορίες, τηλ.: 210 5746040

 

 

ΑΜΑΝΚ - Α. ΜΑΝΙΚΑΣ ΟΕ

Η εταιρεία Α. ΜΑΝΙΚΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ παρουσιάζει τους ηλεκτρικούς φούρνους του ιταλικού οίκου BAKE OFF. Είναι αερόθερμοι, περιστροφικοί με σύστημα παραγωγής ατμού. Διατίθενται για 10-12-15 και 18 θέσεις και είναι εξ’ολοκλήρου ανοξείδωτοι. Εξασφαλίζουν στον επαγγελματία ομοιόμορφο ψήσιμο με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και είναι φιλικοί προς το περιβάλλον. Οι διαστάσεις των λαμαρίνων είναι: 40x60 – 50x70 - 60x80cm.

Για πληροφορίες, τηλ.: 22950 98488-9

 

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Ν. OE

Ο κυκλοθερμικός φούρνος Wulkan διαθέτει τις καλύτερες παραμέτρους ενεργειακής κατανάλωσης. Με ειδικά τοιχώματα για να περιορίζεται η θερμότητα εντός του θαλάμου και να αποφεύγεται οποιαδήποτε απώλεια. Οι τελευταίας τεχνολογίας ατμογεννήτριες δίνουν μεγάλη ποσότητα του ατμού σε σύντομο χρονικό διάστημα με τις καλύτερες παραμέτρους, εξασφαλίζονταςπάντοτε τραγανή κρούστα στα προϊόντα σας. Με ευέλικτο σχεδιασμό και με τα καλύτερης ποιότητας υλικά κατασκευής.

Για πληροφορίες, τηλ.: 210 6144257

 

A. & Δ. ΒΑΡΑΝΑΚΗΣ ΟΕ

Η Α.& Δ. ΒΑΡΑΝΑΚΗΣ διαθέτει τους κυκλοθερμικούς φούρνους του ιταλικού οίκου UNOX με υψηλή ποιότητα κατασκευής τους και φιλική συμπεριφορά προς το περιβάλλον. Tο πιο δημοφιλές μοντέλο για τον κλάδο είναι το XBC805 χωρητικότητας για 10 ταψιά 60x40. Με υγρασία και ατμό, τρία βεντιλατέρ με αναστροφή της κίνησής τους, έξι ταχύτητες, σύστημα πλυσίματος και σένσορα. Συνδυάζεται με στόφα και χοάνη εξαερισμού, για ψήσιμο στον χώρο εξυπηρέτησης πελατών.

Για πληροφορίες, τηλ.: 210 5723111


ΕΛΜΑΣ ΑΒΕΕ

Η ΕΛΜΑΣ ΑΒΕΕ παρουσιάζει τη νέα γένια αρτοκλίβάνων, περιστροφικών αλλά και ταμπανωτών, με καύσιμη ύλη βιομάζας (pellet). Οι φούρνοι με pellet και έχουν κατασκευαστεί κατάλληλα έτσι, ώστε να λειτουργούν χωρίς καμία ουσιαστική διαφορά σε σχέση με το πετρελαίο ή το φυσικό αέριο. Με εξαιρετικά χαμηλή τιμή (το pellet) έναντι του πετρελαίου συν το γεγονός ότι είναι φιλικότεροι προς το περιβάλλον εφόσον δεν χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα.

Για πληροφορίες, τηλ.: 23920-91430-2


 

ΕNKOMAK HELLAS

Η εταιρία ΕNKOMAK HELLAS διαθέτει σωληνωτούς κλιβάνους ειδικής κατασκευής με στόχο την οικονομία στα καύσιμα κατά 45-60 % ανάλογα με τη χρήση. Επιπλέον, ανάλογα με της ανάγκες ενός αρτοποιού και τις δυνατότητες διατίθενται μοντέλα κλιβάνων με διαφορετικά καύσιμα όπως Pellet, ξύλα. Στα μηχανήματα διατίθεται η τεχνολογία INVERTER για μεγαλύτερη οικονομία σε ρεύμα.

Για πληροφορίες, τηλ.: 210 4620773


KOYΡΛΑΜΠΑΣ ΘΕΟΔ.

Ο σωληνωτός φούρνος VERONA της ιταλικής DANZI είναι προσεκτικά σχεδιασμένος ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις ενός αρτοποιού που παράγει παραδοσιακό ψωμί (στα ξύλα). Είναι κατασκευασμένος για οικονομία μέχρι και 70% διότι λειτουργεί με ξύλα και με καυστήρα πετρελαίου. Η κατανάλωσή του δεν υπερβαίνει τα 15-20 κ. ξύλα ημερησίως για μια παραγωγή 700-800 κ. ψωμί/ημέρα και η απόσβεσή του από την οικονομία καυσίμου γίνεται εντός 3-4 ετών.

Για πληροφορίες, τηλ.: 210 5773177-8


ΚΟΥΤΣΜΑΝΗΣ Α. CRONUS

Ο σωληνωτός αρτοκλίβανος 3 ή 4 ορόφων της εταιρείας ΚΟΥΤΣΜΑΝΗΣ Α. - CRONUS είναι κατασκευασμένος από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και ψήνει με το ελάχιστο δυνατό κόστος λειτουργίας. Εξαιτίας της δυνατής μόνωσης δεν έχει απώλειες θερμοκρασίας αλλά συγχρόνως κρατάει τη θερμοκρασία στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Βγαίνει σε 4 τύπους καύσης: με καυστήρα πετρελαίου, αερίου, δυνατότητα καύσης ξύλου αλλά και βιομάζας (pellet).

Για πληροφορίες, τηλ.: 23960 24022


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΡ.

H εταιρεία ARTEL- Κωνσταντινίδης σε συνεργασία με την ιταλική Logiudice, παρουσιάζει έναν συνδυασμό με έναν πολύ σύγχρονο σωληνωτό αρτοκλίβανο που καταναλώνει εκτός από όλα τα άλλα καύσιμα και pellet. Οι υπερσύγχρονοι φούρνοι με καυστήρα pellet δίνουν οικονομικά, ομοιόμορφα και παραδοσιακά ψησίματα για όλους τους τύπους ψωμιού και αρτοσκευασμάτων.

Για πληροφορίες, τηλ: 2310-780790

 

Α.Ν. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ

Οι πολυόροφοι-τελλαρωτοί κλίβανοι matador της γερμανικής Werner & Pfleiderer έχουν κατασκευασθεί με τις πλέον σύγχρονες απαιτήσεις για τη λιγότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Όλα τα υλικά μόνωσης, οι πλάκες εψήσεως και τα υλικά συνδέσεων είναι φυσικά υλικά και χωρίς χημικές κατεργασίες. Ο καυστήρας είναι ιδανικός για τέλεια καύση του καυσίμου και πολύ μειωμένη κατανάλωση. Η κατανάλωση του κλιβάνου είναι τουλάχιστον 30% μικρότερη από παρόμοιους.

Για πληροφορίες, τηλ.: 210 6612892


Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΕΠΕ CLIVANEX

Ο κυκλοθερμικός αρτοκλίβανος mercedor λειτουργεί με σύστημα κυκλοφορίας θερμού αέρα με την βοήθεια βεντιλατέρ. Ο ατμός παράγεται σε (βιδωτούς) τουμποσωλήνες MANESMAN χωρίς ραφή και είναι ελεύθερης ροής και χαμηλής πίεσης. Η μόνωσή του γίνεται με υαλοβάμβακα άριστης ποιότητας και μεγάλης αντοχής στις θερμοκρασίες ενώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν καύσιμο πετρέλαιο, αέριο ή pellet.

Για πληροφορίες, τηλ.: 210 5745811-4

 

ΜΗΤΣΕΛΛΗ ΜΥΡΣΙΝΗ

O συγκεκριμένος φούρνος με ξύλα, είναι ο μοναδικός με δύο ορόφους και ντουφέκι. Έχει τη δυνατότητα να καίει 60 έως 80 κιλά ξύλα ημερησίως (σ.σ. 6 ευρώ ημερησίως) θερμαίνεται σε μιάμιση ώρα και αναθερμαίνεται σε 15 λεπτά. Επιπλέον, το φούρνισμα γίνεται ξεκούραστα με τελάρο ενώ η χωρητικότητά του είναι 140 κιλά ή αλλιώς 20 λαμαρίνες.

Για πληροφορίες, τηλ.: 6972 164979

 

ΜΠΑΣΑΣ ΑΕ

Οι ηλεκτρικοί αρτοκλίβανοι της εταιρείας διαθέτουν ένα καινούργιο, βελτιωμένο σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας. Πέρα από την προγραμματισμένη ασφαλή εκκίνηση, το νέο σύστημα διαθέτει επιλογή και διαχείριση ισχύος (ΚW) του αρτοκλιβάνου, η οποία, σε συνδυασμό με τα πολλά σημεία μέτρησης της θερμοκρασίας που υπάρχουν σε κάθε θάλαμο, επιτρέπει την πιο ομαλή και λιγότερο σπάταλη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να επηρεάζεται το αποτέλεσμα στο τελικό ψηνόμενο προϊόν.

Για πληροφορίες, τηλ.: 210 2478817

 

ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΖΗΣ

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΖΗΣ προτείνει στους επαγγελματίες από τη σειρά Ηλεκτρικών Φούρνων Elettrodrago Avant το μοντέλο Elettrodrago Avant 10,6 με κεραμικές αντιστάσεις και εξοικονομητή ενέργειας (μόλις 38,5 kW), με 3 ορόφους 186x214 εκ. ο καθένας, και συνολική επιφάνεια ψησίματος 12 τ.μ. Πρόκειται για έναν φούρνο που συνδυάζει χαμηλή κατανάλωση και φιλική «συμπεριφορά» προς το περιβάλλον.

Για πληροφορίες, τηλ.: 2310 531421

 

ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΑΕ

Ο νέος περιστρεφόμενος φούρνος MIWE Γερμανίας τύπος Roll-In e+ έχει σημαντική μείωση κατανάλωσης ενέργειας χάρη στο νέο σύστημα θέρμανσης με επιπλέον κανάλι θερμών αερίων. Επιτυγχάνεται το ίδιο ποιοτικό ψήσιμο με -15°C μείωση θερμοκρασίας ψησίματος. Με εκμετάλλευση του 90% των θερμών αερίων, ο φούρνος λειτουργεί πιο οικονομικά. Απορροφώντας όλη αυτή την ενέργεια, ο φούρνος γίνεται κατά 10-15% πιο οικονομικός.

Για πληροφορίες, τηλ.: 210-8234828

 

 

ΣΚΑΘΑΡΟΥΔΗΣ ΑΘ.

O σωληνωτός αρτοκλίβανος του πορτογαλλικού οίκου ramalhos είναι πολύ οικονομικός, λειτουργεί με καύση ξύλου, pellets και με μπριγκέτες. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί με καυστήρα πετρελαίου ή αεριού. Διαθέτει διπλό θερμοστάτη ασφάλειας, πυρίμαχες πλάκες 25 mm πάχους και ανοξείδωτες ατμοσωλήνες. Η μόνωση του αρτοκλίβανου είναι με περλίτη. Διαθέτει ξεχωριστή ατμοποίηση για κάθε θάλαμο, φωτισμό και πυρίμαχες γυάλινες πόρτες για καλύτερο έλεγχο της παραγωγικής διαδικασίας.

Για πληροφορίες, τηλ.: 2310 723037

 

ΔΗΜ. ΣΤΑΣΗΣ ΟΕ

Ο νέος ηλεκτρικός αρτοκλίβανος Dekomondial 2.0 συνδυάζει την εργονομία, την οικονομία καυσίμου και την προστασία του περιβάλλοντος. Όλα τα μοντέλα DEKO διαθέτουν αυτόνομους ορόφους για ευελιξία στη χρήση αλλά και την έξυπνη συσκευή PManagment για την εξοικονόμηση ενέργειας κατά 50%. Με διπλό στρώμα μόνωσης και θερμοανακλαστικά τζάμια για πλήρη αξιοποίηση της ενέργειας. Όλα τα υλικά είναι ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον.

Για πληροφορίες, τηλ.: 210 5222677

 

ΣΤΕΦΑΝΟY Clivanexport

Ο ηλεκτρικός κλίβανος τύπου ΕΜ βασίζεται στην ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας μέσω αντιστάσεων πουφέρουν θερμοκρασία και δημιουργούν περιβάλλον ψησίματος στους θαλάμους, με δυνατότητα επιλογής διαφορετικής θερμοκρασίας σε κάθε όροφο. Επίσης δίνεται η δυνατότητα στον χειριστή να λειτουργήσει μόνον τους ορόφους που χρειάζεται. Οι ατμοί απορροφώνται από απορροφητήρα ατμών, ενσωματωμένο στο φούρνο. Διαθέτει σύστημα λειτουργίας μειωμένης ισχύος, μόνωση από ορυκτοβάμβακα Knauf για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας
και τάμπερ εξαγωγής ατμών ψησίματος.

Για πληροφορίες, τηλ.: 24210 95217

 

ΤΟΥΡΓΟΥΤΟΓΛΟΥ AΦΟΙ ΟΕ

O φούρνος Cervap Compact DB από την γαλλική εταιρεία BONGARD είναι ένας κλίβανος σχεδιασμένος με στόχο τη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Χάρη στον καυστήρα υψηλής αποδοτικότητας και το διπλό μετατροπέα θερμότητας εγγυάται εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία φτάνει μέχρι τον ένα μήνα το χρόνο. O σχεδιασμός του επιτρέπει την ανακύκλωση των καπνών της καύσης σε τέτοιο βαθμό ώστε η θερμοκρασία αυτών να βγαίνει μειωμένη κατά 100°C.

Για πληροφορίες, τηλ.: 210 2793262

 

Από το τεύχος 97 (ΙΟΥΛ/ΑΥΓ 2012) του περιοδικού Α-Ζ