Βάζουμε το ρούμι και τη ζάχαρη σε ένα ποτήρι balloon snifter που έχουμε ήδη ζεστάνει. Το τοποθετούμε πάνω σε ένα σκεύος με ζεστό νερό. Το αφήνουμε να ζεσταθεί κι άλλο και στη συνέχεια ανάβουμε το περιεχόμενο με ένα φλόγιστρο, ανακινώντας κυκλικά το ποτήρι, ώστε να αναδευτούν τα υλικά. Ψεκάζουμε με Angostura bitters, έλαια από φλούδα λεμονιού και ενώ το όλο μείγμα συνεχίζει να φλέγεται, προσθέτουμε διαδοχικά το σιρόπι και το καυτό νερό. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λime και τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας.
Συνταγή: Γιάννης Μελιανός
Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος
Από το τεύχος 58 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2015) του περιοδικού Snack & Coffee.