Φτιάχνουμε τον καφέ φίλτρου κανονικά και τον τοποθετούμε στο ειδικό σκεύος που τον παγώνει σε μορφή σφαίρας. Αναμειγνύουμε το καυτό τσάι με το σιρόπι. Τοποθετούμε τη σφαίρα μέσα σε ποτήρι και περιχύνουμε με το τσάι.
Info: Έχει περισσότερη ένταση καφέ στη γεύση όσο περνάει η ώρα καθώς το ζεστό τσάι λιώνει σταδιακά τον παγωμένο καφέ φίλτρου.
Συνταγή: Κώστας Περπινιάς, Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης
Από το τεύχος 50 (Σεπτέμβριος/Οκτώβριος 2013) του περιοδικού Snack and Coffee.