Βάζουμε το γλυκάνισο, τη φλούδα μανταρινιού και τη ζάχαρη στην κανάτα και με τη μέθοδο V60 εκχυλίζουμε 75ml καφέ. Αναδεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Κάνουμε κρύο μπεν μαρί. Σε ποτήρι flute, προσθέτουμε τη σαμπάνια και συμπληρώνουμε με τον καφέ. Αναδεύουμε και σερβίρουμε, γαρνίροντας με σπυριά από ρόδι.
Συνταγή: Αντώνης Καργιώτης
Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος
Από το τεύχος 57 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2014) του περιοδικού Snack & Coffee.