A  A  A +
Πίσω
Το κρέας στο επίκεντρο: Κότσι μοσχαρίσιο με κριθαρότο λεμονάτο και μυζήθρα
Το κρέας στο επίκεντρο: Κότσι μοσχαρίσιο με κριθαρότο λεμονάτο και μυζήθρα

Ο πάντα δημιουργικός Γιάννης Στανίτσας κάνει τις δικές του μοναδικές προτάσεις με πρωταγωνιστή το κρέας. 

Συνταγές-εκτέλεση: Γιάννης Στανίτσας 

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

 

*Υλικά για 4 άτομα

Υλικά

3 έως 4 τμχ. μοσχαρίσιο κότσι
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
δάφνη
μπαχάρι
1/2 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
1 έως 2 καρότα
σέλερι
50 γρ. τζίντζερ φρέσκο
2 έως 3 κλαδάκια από φρέσκια μαντζουράνα
400 γρ. κριθαράκι χοντρό

Βήματα

Εκτέλεση

Σιγοβράζουμε το κρέας με όλα τα υλικά εκτός από το κριθαράκι μέχρι να μαλακώσει. Σοτάρουμε το κριθαράκι σε ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο κατσικίσιο. Αφαιρούμε τα κότσια αφού βράσουν και αφήνουμε μέσα στο ζωμό του το κριθαράκι να μελώσει. Σβήνουμε με λίγο χυμό λεμόνι και προσθέτουμε ξύσμα από 1/2 λεμόνι. Πασπαλίζουμε με ξερή μυζήθρα και σερβίρουμε.