A  A  A +
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Στο Z+G 177 “βουτάμε” στη σοκολάτα με τις λαχταριστές προτάσεις του pastry chef Τάσου Τυρανόπουλου που δίνει σοκολατένια υπόσταση σε γλυκά που τα έχουμε συνηθίσει διαφορετικά! Η ζαχαροπλάστρια – χημικός Σωτηρία Αρώνη με επιστημονικά επιχειρήματα εξηγεί πώς φαινομενικά “αταίριαστοι” συνδυασμοί γεύσεων δίνουν πρωτότυπα σοκολατάκια σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις του choco pairing, ενώ ο γλύπτης σοκολάτας Hakan Martensson παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό τις αριστοτεχνικές δημιουργίες του. Στη συνέχεια, σε ένα εκτενές ρεπορτάζ, ασχολούμαστε με την τάση της αναβίωσης του καφεζαχαροπλαστείου μιλώντας με τους ιδιοκτήτες τεσσάρων επιτυχημένων επιχειρήσεων όπου το γλυκό συνδυάζεται με τον καφέ, για όσα συμβάλλουν αφενός στην επιτυχία του concept και αφετέρου μπορούν να διασφαλίσουν τη συμμετοχή του ζαχαροπλαστείου στο ανταγωνιστικό τερέν της ευρύτερης εστίασης. Εγκαινιάζουμε τη στήλη Catering Ideas όπου ο executive chef του Electra Metropolis, Θεοδόσιος Βενέτης παρουσιάζει ελληνικές αγαπημένες γεύσεις με σύγχρονη και δημιουργική ματιά. Επίσης, ο ζαχαροπλάστης και πρόεδρος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας, Άγγελος Υποκαμισάς σε μια εκ βαθέων συνέντευξη κάνει λόγο για τη μακρά επαγγελματική του πορεία. Αποκλειστικά μιλάμε και με το διεθνούς φήμης pastry chef Karim Bourgi που βρέθηκε στη χώρα μας πρόσφατα, ο οποίος μοιράζεται την αγάπη του για την απλότητα και καταθέτει τον ενθουσιασμό του για το επίπεδο των Ελλήνων ζαχαροπλαστών. Τέλος, θα βρείτε αναλυτικό ρεπορτάζ για τις πρόσφατες εκλογές της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας όπου πρόεδρος αναδείχτηκε για δεύτερη φορά, ο Ιωάννης Γλύκος. Καλή ανάγνωση!